• Telefoon 024 678 85 22

De Tapir breidt uit met De Bron

Onderwijs entrea lindenhout in regio Nijmegen: van drie naar twee scholen.

De leerlingen van onderwijs entrea lindenhout in de regio Nijmegen krijgen onderwijs op drie locaties: De Berg, De Bron en De Tapir.

Al langer bestaat de wens om onderwijs op twee locaties te gaan geven. Met ingang van het nieuwe schooljaar 2020-2021 is het zover: de leerlingen en medewerkers van De Bron in Ubbergen verhuizen naar De Tapir in Nijmegen. Hiermee zetten we meteen een stap naar een bredere onderwijs-samenwerking in Nijmegen met De Windroos en Talita Koemi in één schoolgebouw.

Waarom van 3 naar 2 scholen?

Allereerst heeft verhuizen voordelen voor de toekomstige leerlingen omdat zij minder wisselen van locatie. Een overstap naar een andere locatie is voor een kind toch alsof hij of zij naar een andere school gaat. Voor de leerlingen die nu op De Bron zitten, betekent dit wel een verandering, maar het team van De Bron en de meeste klasgenoten verhuizen mee. Zo krijgt De Tapir ook twee locatieleiders: Marlous Renaud en Nardi Miggiels.

Ten tweede heeft verhuizen voordelen voor de teamleden. In een groter team zijn taken beter te verdelen en wordt meer ervaringen gedeeld. Daarnaast willen we met alle teams die in het gebouw werken intensiever gaan samenwerken ten gunste van alle leerlingen op De Tapir.

Ten derde heeft verhuizen financiële voordelen omdat onderhoud en beheer van één gebouw goedkoper is dan van twee gebouwen die gedeeltelijk in gebruik zijn.

En zoals in het begin al aangegeven, biedt de samenwerking met de verschillende scholen in één schoolgebouw nog meer kansen voor leerlingen in Nijmegen en omgeving.

We wensen alle leerlingen en collega's van De Bron alvast een fijne start op onze locatie De Tapir!