• Telefoon 024 678 85 22
  • [javascript protected email address]
Contact

Groen schoolplein De Tapir

We hebben blije kinderen die elke dag spelen

Onze school heeft inmiddels een groen schoolplein.

De subsidie van Waterschap Rivierenland gaf de doorslag om te starten! Het resultaat is fantastisch. We hebben blije kinderen die elke dag spelen en rennen over bruggetjes, verstopplekjes gebruiken en lekker kliederen bij de wadi’s (waterafvoer door infiltratie). Ze zijn actiever en spelen gevarieerder.

Hans van der Heide ontwierp het plein van De Tapir. Van der Heide: Doordat we regenpijpen hebben afgekoppeld voeden we de beplanting met 1.000.000 liter hemelwater per jaar. Inheemse bomen en struiken brengen schaduw en verkoeling op het schoolplein. Tussen de hogere gedeelten meanderen waterstroompjes waarin kinderen naar hartenlust met water spelen. En nattere en drogere gedeelten gaan zorgen voor meer biodiversiteit. Kortom, een groen schoolplein heeft heel veel voordelen!

Een echte waterpomp
Onze kinderen konden al een tijd lang spelen op het nieuwe schoolplein. Maar met de komst van een waterpomp is het plein écht af. Een groenere omgeving dient als buffer voor regenwater, werkt verkoelend in de zomer en helpt de biodiversiteit.

Kijk ook even naar het filmpje dat gemaakt is door het Waterschap.

Om deze content te tonen moeten we cookies plaatsen. of bekijk het op www.youtube.com/embed/bz_loMibPJE?si=sCRmbkys4ORNR-kh