• Telefoon 024 678 85 22
  • [javascript protected email address]
Contact

Zo werken wij

Een school waar leerlingen zichzelf kunnen zijn

Een plek waar je kind mág zijn

De leerlingen die onze school bezoeken hebben vanuit hun ontwikkelingsproblematiek behoefte aan een veilige haven. Een plek waar zij mógen zijn, want vaak hebben ze al een moeilijke tijd op een andere school achter de rug, met doorgaans negatieve ervaringen. Onze leerkrachten hebben veel kennis van autisme en aanverwant gedrag en zijn gespecialiseerd in de wijze waarop het onderwijs hierop afgestemd moet worden. Elk kind kan en mag zichzelf zijn en kan rekenen op begrip en hulp op moeilijke momenten.

Rust en veiligheid

De aanpak en sfeer binnen onze school zijn afgestemd op de ontwikkelingsproblematiek van de leerlingen. De manier waarop we dingen doen en uitleggen is eenduidig en eigenlijk is elke dag hetzelfde. Dat maken we zichtbaar met pictogrammen en een dagplanning. Dat geeft overzicht voor je kind en daarmee meer rust en veiligheid. Doordat de klassen klein zijn, is er voor elke leerling veel aandacht. Al deze voorwaarden zorgen ervoor dat je kind plezier meer vertrouwen krijgt in zichzelf en plezier in het leren.

School Schoolbord Itemfoto

Duidelijke structuur

Onze leerlingen hebben behoefte aan een duidelijke structuur. Er zijn eenvoudige maar heldere regels en afspraken zodat je kind weet wat er verwacht wordt en wat het van ons kan verwachten. We leren je kind zich in de ander te verplaatsen en respect voor ieders mening te hebben.

Passend onderwijs

Leerlingen die in leerniveau, leeftijd en ontwikkelingsniveau goed bij elkaar passen, zitten bij elkaar in de groep en krijgen samen les. Er is onder andere individuele begeleiding, Remedial Teaching en een plus-klas voor leerlingen die wat meer leerstof aankunnen. Het gaat erom dat jouw kind de kans krijgt zich op de beste manier te ontwikkelen. De onderwijs- en ondersteuningsbehoefte van je kind beschrijven we in een ontwikkelingsperspectiefplan (OPP). Dit OPP is de basis van het onderwijsaanbod.

Ouder- en jeugdsteunpunt Nijmegen Stromenland geeft duidelijkheid over passend onderwijs

Heb je vragen over passend onderwijs, wil je advies of praten met iemand die met je meedenkt? Dan kun je terecht bij de school van jouw kind of bij ouder- en jeugdsteunpunt Nijmegen Stromenland. De website is www.steunpuntnijmegenstromenland.nl.

Het ouder- en jeugdsteunpunt is een initiatief van samenwerkingsverband Stromenland en samenwerkingsverband V(S)O Nijmegen. Op de website vind je informatie over passend onderwijs die toegankelijk, leesbaar en begrijpelijk is. De informatie bestaat vooral uit veelgestelde vragen en antwoorden, voor zowel basisonderwijs als voortgezet onderwijs. Je vindt er ook uitleg van begrippen en handige links. En wil je een vraag stellen? Dan kun je contact opnemen met ouder- en jeugdsteunpunt Nijmegen Stromenland.

Op de website van Stromenland, www.stromenland.nl staat meer inhoudelijke informatie voor ouders en leerlingen, over hoe zaken in de regio Stromenland geregeld zijn. Bijvoorbeeld over hoe ondersteuning vanuit het samenwerkingsverband geregeld is, welke scholen erbij horen, documenten etc.

Iets extra's wanneer dat nodig is

Alle scholen van entrea lindenhout werken nauw samen met jeugdhulp, als dat voor je kind als extra ondersteuning gewenst is. Onder één dak. Denk aan trainingen op het gebied van emoties of sociale vaardigheid. Ook is onder schooltijd een combinatie van onderwijs en zorg mogelijk, of het tijdelijk bezoeken van een observatiegroep als nog niet helemaal duidelijk wat de best passende onderwijsplek voor je kind is. Ook als je kind nog niet of niet meer in een schoolritme kan functioneren, kunnen wij passende ondersteuning bieden. Sommige ondersteuning is aan een specifieke school verbonden. Hieronder vind je het aanbod van onze scholen in de regio Nijmegen.

Ik heb een vraag

Velden met een * zijn verplicht